Om os

Hos By Thy sælger vi speciallavede nøgleringe, keyhanger, armbånd, halskæder, brillesnore, bordkort, bælter i læder. Hver eneste produkt er håndlavet, så vores kunder er garanteret et læder produkt, der bliver lige præcis, som de ønsker det. Vi vægter det højt, at vores kunder har stor indflydelse på, hvordan deres læder produkt bliver, hvorfor alle vores læderprodukter findes i et utal af farver og har plads til et valgfrit tryk / prægning i farver eller uden farve samt mere end 300 forskellige symboler

På nuværende tidspunkt sælger vi nøgleringe, keyhanger, nøglesnore, armbånd, halskæder, brillesnore, bordkort, bælter, øreringe men inden for meget kort tid vil du også kunne finde mange andre accessories i læder hos os.

Vi producerer vores produkter på vores værksted i Thisted, som ligger i det naturrige Thy, med nabo til  Nationalpark Thy .... kystbyerne Hanstholm, Klitmøller, Vorupør og Agger, og Limfjorden Thisted havn. Da vi producerer alle vores produkter i hånden, er der ikke to produkter, som er 100% ens. Når vi trykker tekst og logo på vores produkter, kan trykket derfor varierer i udseendet. Vi forsøger at trykke de ønskede tekster/logo ens - men da vi trykker i hånden, kan trykkets dybde variere, og desuden kan trykket på læderet se forskelligt ud, afhængigt af hvilken farve læder, der trykkes på. 

Bæredygtighed

Vi går meget op i bæredygtighed og deraf kommer ca. 60% vores læder fra læderrester fra de store Italienske læderfabrikker hvor de har taget alt det inde midt på læderhuden som de skal bruge.

Der er som ikke noget sparet ved at bruge læderrester da vi bruger meget tid og energi på at sortere og opdele de forskellige stykker læder og ikke mindst at lagere det.  Men det føles rigtig godt hver gang man har brugt et stykke restlæder som ellers vil blive granuleret og lavet til recycled læder hvor det bliver blandet. 80 procent sålelæder/kernelæder og 20 procent naturgummi, hvilket giver et blødt  og bæredygtige materiale, som indfarves og præges med læder strukturer.

De sidste 40% af vores læder kommer fra nye huder fra europæiske køer som er garvet og farvet i Italien af kvaliteten kernelæder/forpart.

Vi bruger en bæredygtig trykmetode til vores produkter, varmeprægning med eller uden farve er en trykmetode til relief tryk, hvor tørret blæk eller folier overføres til overfladen ved høje temperaturer. Den ikke-forurenende metode har varieret siden sin fremgang til fremtrædende i det 19. århundrede for at inkludere en lang række farver og processer. Efter 1970'erne blev Hot Stamping en af de vigtige metoder til dekoration på overfladen af plastprodukter. Hot Stamping-teknologi til læder og skind, plastik til elektriske komponenter (herunder tv-ramme, lydkomponenter, køleskabe mv.) Kosmetiske beholdere (læbestift, creme, mascara, shampoo flaske osv.), Automobiler (indvendige og udvendige materialer).

Bæredygtig energi

By Thy er beliggende i Thisted kommune som er førende indenfor vedvarende energi og dermed Danmarks førende klimakommune.

100% på el siden og 85% på varme siden kommer fra vedvarende energi.  Se også klimafilmen.

 

Historien bag By Thy

By Thy ejes af Steen Pedersen, som har været selvstændig siden 1986. Det er et must for Steen at drive forretning og at kunne tilbyde unikke og lækre produkter til hver enkelt af sine kunder. Tidligere har han drevet flere virksomheder som er solgt fra. Steen er udlært sadelmager med speciale i læder og skind, og efter en trafikulykke måtte han i 2010 finde på noget nyt at lave da han ikke kunne klare at arbejde med store og tunge emner. Så efter en depressiv og down periode ved køkkenbordet hvor alle familiens nøgler blev mærket og sat i orden så By Thy sin øjne og har siden lagt alt sin energi i By Thy Læder Accessories IVS, hvor han nu sælger og producere håndlavede læder accessories til kunder over hele landet.