Om os

Hos By Thy sælger vi speciallavede nøgleringe, keyhanger, armbånd, halskæder, brillesnore, bordkort, bælter i læder. Hver eneste produkt er håndlavet, så vores kunder er garanteret et læder produkt, der bliver lige præcis, som de ønsker det. Vi vægter det højt, at vores kunder har stor indflydelse på, hvordan deres læder produkt bliver, hvorfor alle vores læderprodukter findes i et utal af farver og har plads til et valgfrit tryk / prægning i farver eller uden farve samt mere end 300 forskellige symboler

Vi producerer vores produkter på vores værksted i Thisted, som ligger i det naturrige Thy, med nabo til  Nationalpark Thy .... kystbyerne Hanstholm, Klitmøller, Vorupør og Agger, og Limfjorden Thisted havn. Da vi producerer alle vores produkter i hånden, er der ikke to produkter, som er 100% ens. Når vi trykker tekst og logo på vores produkter, kan trykket derfor varierer i udseendet. Vi forsøger at trykke de ønskede tekster/logo ens - men da vi trykker i hånden, kan trykkets dybde variere, og desuden kan trykket på læderet se forskelligt ud, afhængigt af hvilken farve læder, der trykkes på. 

Bæredygtighed

Vi går meget op i bæredygtighed og deraf kommer ca. 60% vores læder fra læderrester fra de store Italienske læderfabrikker hvor de har taget alt det inde midt på læderhuden som de skal bruge.

Der er som ikke noget sparet ved at bruge læderrester da vi bruger meget tid og energi på at sortere og opdele de forskellige stykker læder og ikke mindst at lagere det.  Men det føles rigtig godt hver gang man har brugt et stykke restlæder som ellers vil blive granuleret og lavet til recycled læder hvor det bliver blandet. 80 procent sålelæder/kernelæder og 20 procent naturgummi, hvilket giver et blødt  og bæredygtige materiale, som indfarves og præges med læder strukturer.

De sidste 40% af vores læder kommer fra nye huder fra europæiske køer som er garvet og farvet i Italien af kvaliteten kernelæder/forpart.

Vi bruger en bæredygtig trykmetode til vores produkter, varmeprægning med eller uden farve er en trykmetode til relief tryk, hvor tørret blæk eller folier overføres til overfladen ved høje temperaturer. Den ikke-forurenende metode har varieret siden sin fremgang til fremtrædende i det 19. århundrede for at inkludere en lang række farver og processer. Efter 1970'erne blev Hot Stamping en af de vigtige metoder til dekoration på overfladen af plastprodukter. Hot Stamping-teknologi til læder og skind, plastik til elektriske komponenter (herunder tv-ramme, lydkomponenter, køleskabe mv.) Kosmetiske beholdere (læbestift, creme, mascara, shampoo flaske osv.), Automobiler (indvendige og udvendige materialer).

Bæredygtig energi

By Thy er beliggende i Thisted kommune som er førende indenfor vedvarende energi og dermed Danmarks førende klimakommune.

100% på el siden og 85% på varme siden kommer fra vedvarende energi.  Se også klimafilmen.

 Historien bag By Thy

Vi er en dansk virksomhed med rødder dybt forankret i skandinavisk/Nordisk design og tradition for godt håndværk. Vi ejes af Steen Pedersen, som er uddannet sadelmager, der bor i den naturrige THY med nabo til Nationalpark Thy, det største vildmarksområde i Danmark, kystbyerne Hanstholm, Klitmøller, Vorupør og Agger og Limfjorden Thisted‐havn. Dette er også, her, ByThy Læder Accessories blev grundlagt i 2010 efter en trafikulykke, måtte Steen finde noget nyt at lave, da han ikke kunne klare at arbejde med store emner, der kom de første drømme om at lave læder accessories og tog form.